Massageutbildning – Distans

Det finns flera olika massageutbildningar, vissa är helt på distans medan en majoritet har en andel fysiska träffar under loppet av en massageutbildning. Distans och möjligheten att studera hemifrån kan i många fall vara en grym fördel, men under en massageutbildning finns det några självklara fördelar med att besöka en utbildningslokal på grund av de fysiska momenten som är en så stor del av en massageutbildning.

Humanova.se erbjuder en massagekurs på distans med några enskilda fysiska träffar där du får möjligheten att få direkt feedback på din massageteknik. Det finns så klart massageutbildningar där hela kursen är på distans, då är det vanligt att du spelar in filmer när du utför de olika massageteknikerna och sedan skickar in dem så att utbildaren kan utvärdera. Självklart kan det upplägget vara lite svårare om du är helt ny och inte har tidigare erfarenhet inom massage.

Massageutbildningar på distans

Grundkurs Massage - Distans

Massage

Certifierad Massageterapeut

Tibetansk Faceliftmassage - Ansiktsmassage Stockholm

Massageutbildning – Online

Om du planerar att gå en massageutbildning online är det bra att veta hur upplägget vanligtvis ser ut. När du börjar en massageutbildning online får du ofta tillgång till inspelade föreläsningar och instruktionsvideor vilket betyder att du kan bygga upp kunskapen i din egen takt. Kurser kan också innehålla interaktiva övningar, förhör och övningsprov.

Men även om alla dessa delar är online under massagekursen kommer du behöva göra praktik och få handledning hos en utbildad massör eller gå en intensivkurs på plats om massageutbildningen erbjuder det. Om du får handledning från en lokal massör behövs det normalt 20–30 timmar för att du ska kunna kliva vidare i utbildningen.

Vanliga moment i en massagekurs

Som vi pratat om tidigare så är en massagekurs oftast indelad i flera olika moment. För att ge dig en tydlig förståelse har vi sammanfattat de olika momenten nedanför, sen kan upplägget variera mellan olika massagekurser.

Inlärning/Teori

Under detta moment får du själv lära dig med hjälp av instruktionsvideor och föreläsningar. Detta moment lägger grunden för massagekursens kommande steg. Du kommer både lära dig teoretiska och praktiska delar under detta moment.

Praktik

Under praktiken kommer du antingen gå vid sidan hos en lokal massör eller gå en intensivkurs hos utbildningsanordnaren.

Handledning

Du utför din massage tillsammans med en diplomerad massör som observerar ditt arbete och guidar dig i rätt riktning. Detta steg är oftast en del av utbildningar godkända av SFKM och BKM.

Elevbehandlingar / lärlingstid

Det sista steget i en massagekurs innan du blir en certifierad är vanligtvis att du ska samla ihop cirka 100 behandlingstimmar innan du kan ansöka om att bli en diplomerad massör.

Massageutbildningar

Utbudet på massageutbildningar är stort

  • Grundkurs
  • Idrottsmassör
  • Friskvårdmassör
  • Energimassage
  • Aromamassage
  • Regndropsteknik
  • Ansiktsmassage

Diplomerad friskvårdmassör

För att bli en diplomerad friskvårdsmassör behöver du vanligtvis gå en kurs inriktad på svensk klassisk massage. Som de flesta massageutbildningar kombineras ditt teoretiska arbete med handledning hos en lokal massör. Vissa utbildningar kostar så lite som 5000 kr och kräver enbart cirka 30–40 lärlingstimmar innan du blir godkänd som diplomerad friskvårdmassör. Ett tips för att säkerställa att du går en respekterad och väletablerad utbildning är att se om massageutbildningen är godkänd av SFKM (Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin) och BKM (Branschrådet Komplementär Medicin).