Utvecklande ledarskap

Planerar du att gå en kurs i utvecklande ledarskap på distans? I den här artikeln kommer vi kolla på vilka alternativ som finns om du vill läsa en ledarskapsutbildning på distans. Vilka är de vanligaste utbildningarna och hur ställer sig ledarskapsutbildningar till ett personligt ledarskap.

Är du extra intresserad av en ledarskapsutbildning med fokus på utveckling så erbjuder HumaNova en unik utbildning med fokus på utvecklande ledarskap. Det som är unikt med en utvecklande ledarskapsutbildning är bland annat att du får lära dig använda en utvecklande ledarskap ledarskapsmodell (ULL) för personlig feedback. Som vi nämnde finns det flera ledarskapsutbildningar på distans och nedanför har vi sammanfattat en lista på några av de mest populära kurserna.

Kurser i utvecklande ledarskap på distans

Rezon - Utvecklande Ledarskap

Gällöfsta Perlan Ledarskap - Utvecklande ledarskap

Offentliga utbildningar - Utvecklande ledarskap

Human Resource AB – Utvecklande ledarskap

Kurser

Utöver de ovanstående kurserna i utvecklande ledarskap har vi sammanställt några av de populäraste ledarskapsutbildningarna som finns på distans. Många ledarskapsutbildningar erbjuds via privata aktörer och kostnaderna kan variera stort, kolla alltid med din nuvarande chef om företaget kan bekosta din utbildning i samband med att du ska kliva på en ny ledande roll.

  • Ledarskapsutbildning
  • Ny som chef
  • Coachande ledarskap
  • Pedagogiskt ledarskap
  • Modernt ledarskap
  • Projektledning
  • Verksamhetsstyrning
  • Ledarskap och organisation
  • Affärsutveckling och ledarskap

Fördelar med en utvecklande ledarskapsutbildning online

Under de senaste åren har allt fler ledarskapsutbildningar flyttat sina klassrum online på grund av pandemin, det har lett till flera ändringar till hur skolorna planerar inför en utbildning i utvecklande ledarskap. Online är ett starkt verktyg om du vet hur du ska anpassa din undervisning, flera utbildare har till exempel valt att dela upp lärandet i kortare sessioner så det enkelt kan passa in i din vardag.

Andra fördelar med att gå en ledarskapsutbildning online är att du slipper resa till en utbildningslokal, utan i stället kan studera direkt från hemmet. När du går en ledarskapsutbildning online har du också chansen att applicera det du lär dig på din arbetsplats mellan de olika tillfällena, med hjälp av den approachen kan du hitta nya frågeställningar beroende på vilken respons du får av dina kollegor.

Personlig ledarskapsutbildning

En fråga många ledare ställer är; finns det en mer personlig ledarskapsutbildning? Anledningen till detta är att många är rädda för att förlora sin personliga touch om de enbart följer samma ledarskapsutbildning och tips som andra ledare. Men oroa dig inte, ett personligt ledarskap är exakt vad många ledarskapsutbildningar fokuserar på. Utbildarna hjälper dig att hitta vilka egenskaper som är unika för dig och hur du bästa kan anpassa dem till ditt ledarskap, på många sätt är majoriteten av kurserna en personlig ledarskapsutbildning.